Tjänster

Innehållsförteckning

Våra Begravningstjänster i Västerås

Det finns mycket att tänka på i samband med en begravning, både praktiska göromål som juridiska spörsmål. Vi hjälper dig med allt du känner att du inte klarar själv, med respekt för dina önskemål.

Kostnadsfri rådgivning för begravningar i Västerås.

Boka personlig och kostnadsfri rådgivning med någon av våra erfarna rådgivare.
Boka gratis rådgivning här

Begravningar

Vår huvudsakliga verksamhet. Vi har lång erfarenhet av att arrangera finstämda begravningsceremonier där anhöriga och vänner kan ta ett sista farväl. Oftast hålls begravningar i en kyrka eller i ett kapell, men den som vill kan bjuda in till en ceremoni på en vacker plats i naturen.

Familjejuridik

När någon går bort kan det ibland bli trassliga situationer kring testamenten och bouppteckningar. Hos oss kan du få hjälp av erfarna jurister med att reda ut begreppen.

Minnesstund

De flesta begravningar brukar åtföljas en minnesstund efter begravningen. Det blir ett tillfälle att ”andas” en stund och sitta ner och samtala om minnen av den avlidne. Det känns oftast inte riktigt rätt att bara åka hem direkt efter ceremonin, och det är också ett bra tillfälle att träffa släktingar och vänner som man inte ser så ofta.

Övriga tjänster

Som anhörig kan man ta hjälp av oss med allt som rör begravningen. Några av de övriga tjänster vi erbjuder är kista, urna, gravsten, dödsannonser och inbjudningar, minnesgåvor, minnesböcker, officiant vid borgerlig begravning och en representant som närvara vid ceremonin.

Kyrkor, kapell och begravningsplatser i Västerås.

I Västerås hittar vi många kyrkor som är lämpade för begravningar. Ståtligast av dem är Västerås Domkyrka som har anor från 1200-talet. Här nedan listar vi några av alla kyrkor, kapell och begravningsplatser i Västerås.

Kyrkor i Västerås

Domkyrkan, Gideonsbergskyrkan, Lundby kyrka, Kungsåra kyrka, Irsta kyrka, Lillhärads kyrka, Ängsö kyrka, Tomaskyrkan, Tillberga kyrka, Romfartuna kyrka och Sevalla kyrka.

Begravningskapell i Västerås

Korsets kapell, S:t Davids kapell, S:t Ilians kapell, S:ta Gertruds kapell och Sparvens kapell.

Begravningsplatser i Västerås

Hovdestalunds kyrkogård, Barkarö kyrkogård, Badelunda kyrkogård, Lillhärad kyrkogård, Dingtuna kyrkogård, Skultuna kyrkogård, Östra kyrkogården och Sevalla kyrkogård.

Author photo
Johanna
Skribent
Johanna är en erfaren journalist och skribent som i många år har arbetat som frilansare. Numera är hon ansvarig för innehållet på denna webbplats samt för alla dess artiklar och guider.